HITTA ÄVENTYR

Friluftsfrämjandet är Sveriges största och bredaste friluftsorganisation, med tusentals äventyr varje år.
Med sina 7000 ideella ledare guidar de ut barn som vuxna ut i naturen – över hela landet och året om.
Hos Friluftsfrämjandet hittar du bland annat kajakäventyr, vandringar, MTB-äventyr, naturparkour, Skogsmulle och mycket
mycket mera – oavsett om du är nybörjare eller erfaren. Följ med ut och låt äventyret börja.

Vandring längs 7-torpsleden 6 juni

Vi firar vår nationaldag med att vandra 7-torpsleden, på Finnskogen i norra Värmland. Leden är ca 8 km lång och vi passerar norska gränsen och 7 finntorp. Kläder efter väder och matsäck och vatten för en heldag.

Läs mer och anmäl dig här >

Vandring "favorit i repris" 6 juni

Nu är det åter dax för oss i friluftsfrämjandet i Nässjö att ut o vandra. Torsdagen den 6 juni åker vi till Huskvarnabergen/ Pustaleden med fantastisk utsikt över Vättern. Samling vid Mio parkering kl 9:15 för samåkning (Vi parkerar vid Smedbyn Huskvarna).Vi kommer att gå drygt 10 km i kuperad terräng.

Läs mer och anmäl dig här >

Nationaldagsfirande i kajaken

Vi lägger i och är startklara kl 10 vid Snickartorpet och avser att vara tillbaka senast kl 16. Turen är ca 14 km. Fika samt lunch för dagen. Väder och vind kan eventuellt göra att vi förkortar eller lägger om rutten. Paddelturen är nivå 2 enligt Friluftsfrämjandets turgradering.

Läs mer och anmäl dig här >

Heldagsvandring vid Hovdala slott, Hässleholm

Vi vandrar ca 13 km på en led som bjuder på närkontakt med den lite vildare och mer orörda naturen. Vi följerspänger över fuktiga mossar och myrar och passerar bäckraviner. 2 fikaraster.

Läs mer och anmäl dig här >

Naturparkour

Häng med ut 6 juni, ta med picknick och prova på naturparkour! På plats har du möjlighet att upptäcka parken tillsammans med ledare från Friluftsfrämjandet. Kom prova-på kl 10.45, 11.45 eller 12.45. Äventyret riktar sig till alla.

Läs mer och anmäl dig här >

Familje-MTB –Nationaldagscykling

Nu vi vill ge alla en möjlighet att prova på cykling i skogen med utgångspunkt att alla skall kunna hänga med. Vi kommer dela in i grupper efter erfarenhet men vi kommer vara ute i 2 timmar. Om man vill och vågar så kommer det finnas svårare utmaningar. Vi kommer även att ha teknikövningar och lek med cykeln.

Läs mer och anmäl dig här >

Familjedag i Gyllins Trädgård med Friluftsfrämjandet Husie

Familjedagen är en kostnadsfri aktivitet för hela familjen, oavsett medlemskap eller ej, där ni får möta våra barnverksamheter och viktiga ledare.

Läs mer och anmäl dig här >

Kvällsvandring

By och fäbodvandring. På torsdagskvällarna besöker vi en by eller fäbod och får berättat lite om dess historia. Ikväll besöker vi Helgbo. Medtag fika för en rast.

Läs mer och anmäl dig här >

Hitta fler äventyr.

Många fler äventyr hittar du på Friluftsfrämjandets webbsida. Låt äventyret börja.

Hitta fler äventyr här >